Ce știm acum?

1 din 44 de copii este diagnosticat cu autism în S.U.A.

Conform CDC (Center for Disease Control), prevalența autismului a crescut cu 178% față de anul 2000

La nivel mondial, 1 copil din 100 este diagnosticat cu autism

Ce știm despre autism în România? Câți copii sunt diagnosticați anual? Câți fac terapie? Câți adulți cu autism au un loc de muncă și trăiesc independent?

Deși nu există o statistică oficială, în România, 1 % înseamnă 40.000 de copii cu autism, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. 40 000 de adulți peste câțiva ani.

Este important să cunoaștem cifrele care reflectă această realitate pentru a putea pregăti servicii adaptate și o comunitate pentru ei. Să putem preveni mai eficient izolarea, să facem cunoscută cauza adolescenților și adulților cu autism, să oferim sprijin acolo unde este nevoie și să putem genera o presiune pozitivă în crearea de noi servicii pentru aceștia.

Datele unui studiu efectuat în UK arată că:

  • 6 din 10 persoane cu autism se gândesc la suicid
  • 3 din 10 tineri cu autism au încercat să se sinucidă
  • 8 din 10 adulți cu autism au o condiție de sănătate mintală asociată (anxietate, depresie etc.)

Sursa: www.autistica.org.uk

  • În 2020, The Office for National Statistics (ONS) arăta că doar 22% dintre adulții cu autism aveau un loc de muncă în UK.
  • 75% din persoanele cu autism locuiesc cu părinții, în comparație cu doar 16% din persoanele care au o altă dizabilitate.
  • Rata anxietății în cazul persoanelor cu autism este mai mare în comparație cu rata anxietății la persoanele cu alte dizabilități.

Sursa: www.ons.gov.uk

Ce vrem să știm?

Cercetarea este modul prin care putem schimba viitorul nostru și al generațiilor ce urmează.

Direcțiile de cercetare pe care ni le-am propus ne vor oferi date despre:

  • Statistica și starea actuală a persoanelor cu autism în România
  • Eficiența tratamentelor: Efectele produse de intervențiile specializate și de programele de sănătate mintală
  • Mecanismele externe și sociale care pot facilita integrarea persoanelor cu autism

Analiza statistică și programul de cercetare dezvoltat în Institutul Autism Voice ne va ajuta să atingem mai ușor obiectivele pe care ni le-am propus:

  • Crearea unei comunități în care adolescenții și adulții cu autism să poată relaționa, să-și facă prieteni, să dezvolte abilități importante pentru mediul social
  • Dezvoltarea unei vieți independente
  • Creșterea ratei de angajare a persoanelor cu autism
  • Programe eficiente de terapie pentru tineri
Sondaj pentru părinții copiilor cu autism

După 15 ani în care am oferit sprijin pentru copiii cu autism și familiile lor, societatea civilă încă nu știe suficiente despre autism și prevalența acestuia în România.

Ne dorim să ajutăm copiii și adolescenții cu TSA să devină funcționali, ne dorim să fim un sprijin real pentru părinții acestora. Ne implicăm constant în crearea unui mediu legal care să corespundă cu realitatea și depunem eforturi pentru a implică statul în ajutorarea familiilor care se confruntă cu autismul. În lupta noastră, avem nevoie de cifre care să convingă. Așadar, răspunsurile dumneavostră ne vor ajuta să vă ajutăm.

Rezultatele vor fi folosite pentru a pune bazele cercetării în domeniu privind autismul în rândul societății românești, date ce vor ajuta la găsirea de soluții privind legislația în vigoare și accesul la servicii de calitate.